Udaipur

Geplaatst op

Woensdag 19 december

Vandaag brengen we eerst een bezoek aan de Jaïntempel. Maar helaas, deze tempel gaat pas om 12:00 open voor toeristen. Tegen die tijd zijn wij alweer weg, richting Udaipur. We lopen wat door het dorpje rond, en rijden later door richting Udaipur. Ze zijn bezig met het aanleggen van een nieuwe 4-baans snelweg, maar die is nog lang niet af. We rijden sommige stukken over nieuw asfalt, soms over hobbelige zand en stenen. In Udaipur boeken we een kamer in Raj Palace.
In Udaipur liggen verschillende grote meren, 9 totaal. Deze zijn in de 15e eeuw kunstmatig aangelegd. Langs het grote meer in het centrum, liggen verschillende restaurants met uitzicht over het meer. Vanavond eten we bij het Jagat Niwas Palace, op het dakterras. We hebben een prachtig uitzicht, met zonsondergang over het meer. Na het eten zoeken we een internetcafé op.

Donderdag 20 december

City Palace
Vandaag hebben we de hele dag de tijd in Udaipur. We ontbijten in het hotel, waar ze helaas niet zoveel keuze hebben. Uiteindelijk ontbijten we met pizza. We bezoeken eerst het City Palace, en gaan daarna naar de Jagdish Tempel.

We hebben inmiddels de nodige paleizen gezien. Dit paleis is minder indrukwekkend als het paleis in Bikaner, maar zeker wel de moeite waard. Veel kleurrijke kamers, veel schilderingen en mozaïekwerk. Mooie doorkijkjes en sierlijke boogjes. Hoewel we redelijk vroeg zijn (10 uur ’s ochtend), is het al behoorlijk druk. Soms wat lastig dus om mooie foto’s te maken zonder al teveel mensen in beeld.

Jagdish Tempel
De Jagdish Tempel ligt vlakbij het paleis. De tempel wordt ook druk bezocht door hindoeïsten. Binnen is het ontzettend druk, er zitten veel vrouwen binnen in sari’s met alle kleuren van de regenboog. Er wordt gezongen. Je kunt er een rondje omheen lopen. Ook van buiten is de tempel mooi om te zien.

’s Middags gaan Fred en ik richting het postkantoor. Het blijkt verder te zijn dan we dachten, op de kaart leek het niet zo ver om te lopen. Maar we lopen verkeerd. Als we de weg vragen, worden we 2x verkeerd gestuurd, waardoor we nog meer omlopen. Uiteindelijk op het postkantoor aangekomen, gaat het ook wat langzaam. Maar het lukt, en de kaarten zijn weer verstuurd. Terug richting het centrum nemen we een tuktuk. We gaan bij natural city view een hapje eten. Springrolls, biryiani rijst en een knoflook naanbroodje. Het blijkt gigantisch veel te zijn, zelfs voor 2 personen.

Het is inmiddels alweer half 4. Om 4 uur hebben we weer in het hotel afgesproken met Remco en Marjolijn. We kijken onderweg nog even bij een ghat, een plek aan de rand van het meer, waar een paar vrouwen de was aan het doen zijn.

Vanuit het hotel rijden we naar het Pichola meer. Vanaf hier maken we een boottochtje richting Jag Mandir. Dit is een eilandje in het meer, waar een restaurant zit, en een gebouw met leuk versierde torentjes. Onderweg op de boot heb je een geweldig uitzicht over Udaipur. Nu zie je het paleis vanaf de andere kant. Op het eilandje aangekomen maken we wat foto’s. We moeten even wachten tot er een bootje teruggaat.

Terug aan wal nemen we een tuktuk die ons naar het restaurant Udai Kothi brengt. Dit is aan de andere kant van het meer, en ook hier heb je een dakterras met uitzicht over het meer. Het ziet er ontzettend romantisch uit, met mooie zuilen en versiersels. Ook het eten is heerlijk. Op de terugweg checken Fred en ik nog even onze mail in een internetcafé.