Jodhpur

Geplaatst op

Zondag 16 december

We vertrekken vandaag uit Bikaner, en gaan naar Jodhpur. Onderweg bezoeken we de ‘rattentempel’ (Shri Karni Mata tempel), in Deshnoke. In deze tempel rennen honderden ratten rond, aangezien de Indiërs geloven dat de ratten reïncarnaties zijn van hun voorouders. En jawel, ook hier moet je je schoenen en sokken uit. Lekker ranzig weer. In de tempel rent er eentje over mijn voeten, wat geluk schijnt te brengen!

Rond 3 uur komen we aan in Jodhpur. Het hotel is niet helemaal wat we ervan verwacht hadden, en ligt erg ver uit het centrum. We droppen de tassen, en gaan het centrum in. Onze chauffeur weet een goed adresje om samosa’s te proeven, dus we gaan even langs om de magen weer te vullen. ’s Avonds eten we bij ‘on the rocks’. Van buiten ziet het er saai uit, maar eenmaal binnen kom je in een leuke verlichte tuin. En jawel, een hoop stenen. We gaan buiten zitten. Er staan hier een daar vuurkorven, dus het is aangenaam vertoeven. En ook het eten smaakt prima.
Maandag 17 december

Vandaag zijn we nog een dagje in Jodhpur. We gaan eerst het fort bezoeken, en gaan ’s middags het paleis bezoeken. We ontbijten bij het hotel, waar Remco een lassie drinkt (drankje met melk). Achteraf blijkt deze niet helemaal goed te zijn, want hij wordt later op de dag niet lekker. We brengen na het ontbijt eerst een bezoek aan Jaswant Thada, een witmarmeren tempel vlakbij het fort. Het is een mooie, rijkversierde tempel.

Fort van Mehrangarh
We gaan verder, naar het Fort van Mehrangarh. Het is al druk als we even later bij het fort aankomen. We besluiten binnen een echte gids te nemen, i.p.v. een audiotour. Het is een gigantisch fort, bovenop een berg. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad met veel blauwe huisjes. De muren van het fort zijn gigantisch hoog en dik. Goede verdediging dus. De gids gaat als een speer. Hij loopt snel door, en begint al met vertellen, ook al staat er pas een van ons bij hem. Het fort is zowel aan de buitenkant als de binnenkant indrukwekkend om te zien. In zalen worden onder andere draagwagens en wapens getoond.

Bezoek aan het paleis
’s Middags bezoeken we het paleis van de Maharadja. Remco gaat naar het guesthouse, hij is beroerd van de lassie. Bij het paleis is een klein museum wat we bezoeken. Marjolijn, Fred en Madelon gaan het centrum van Jodhpur in, op zoek naar souvenirtjes. We lopen over een markt vlakbij de Clock Tower, en lopen over de hoofdstraat. Ze hebben veel kleding, maar het ziet er allemaal nogal hippie-achtig uit. Op de terugweg kopen Marjolijn en Madelon wat kruiden bij een winkeltje. ’s Avonds eten we weer bij On the Rocks.

Dinsdag 18 december

Vandaag vertrekken we om 9:00 richting Mount Abu. Het is ongeveeer 5 uur rijden. Als we bij het guesthouse wegrijden, horen we een tik onder de auto. Het blijkt dat de remschijf niet goed meer is. Aan de rand van Jodhpur zit een auto-dealer, waar we stoppen om de auto na te laten kijken. Helaas kost dit totaal 3 uur, en rijden we pas om 12:00 weer weg. We komen pas om 16:00 aan in Mount Abu.

Nadat we onze tassen gedropt hebben, gaan we het stadje bekijken. Het plaatsje heeft iets weg van Valkenburg. Veel toeristische winkeltjes, en een meertje, waar je een waterfiets kunt huren. We lopen langs een restaurant. In de lonely planet staat dat je hier lekker kunt eten. Alleen, het terras ziet er niet uit. Oude verroestte tafels en stoelen. We kunnen ons niet voorstellen dat je hier lekker kunt eten.

We gaan ergens anders heen. Alleen hier schiet het ook niet op. Als we willen bestellen, blijkt dat ze meer dan de helft nog niet kunnen maken, omdat hun kok er pas om 19:00 is. En het is nu pas 18:00. We gaan weer verder. Bovenop de heuvel, iets buiten het dorp is ook een restaurant. We lopen ernaartoe. Het eten hier is heerlijk.