Ping’an

7 augustus
Vandaag nemen we om 7 uur een rechtstreekse taxi naar Ping’an. Vanuit het hotel gaat er ook een Spaans koppel die kant op, dus kunnen we de kosten met hen delen. De rit duurt ongeveer 3 uur. In Ping’an aangekomen moeten we nog 20 minuten lopen, bergopwaards over een weg met keien en met zware bepakking. De kamer in het guesthouse die we hebben opgezocht is wel aardig. Alles is van hout, dus het is best gehorig.

’s Middags lopen we naar het Viewpoint II. En jawel, ook hier lopen veel Chineze toeristen, maar op zich valt de hoeveelheid wel mee. Vanaf Viewpoint II lopen we over de bergen met rijstvelden naar Viewpoint I, en vanaf daar weer terug naar het guesthouse. ’s Avonds eten we bij het Mei You Café.

Ping’an staat midden tussen de rijstvelden. De huizen staan tegen de berg op. Er zijn geen auto’s, brommers of fietsers. De paden zijn geplaveid, en veel met trappetjes omdat je de berg op of af moet. Lekker rustig wel, zo zonder al dat verkeer. Alles wordt met paarden en ezels naar boven en beneden gebracht. Bijna alle huizen zijn met hout afgewerkt.

8 augustus
We ontbijten bij het Mei You café, waar we gisterenavond ook gegeten hebben. Het is wat bewolkt vandaag. Na het ontbijt lopen we naar Viewpoint II. Je kunt hier op de foto in traditionele kleding, met op de achtergrond de rijstvelden. Ik trek een mooi versierd rood pak aan, en ga met een Chinees meisje, die zelf ook traditionele kleding draagt, op de foto. Heel grappig, want behalve Fred maken ook een paar Chinezen foto’s van ons.

We wilden eigenlijk een stukje gaan wandelen door de rijstvelden vandaag, maar het trekt helemaal dicht. Er hangt een enorme mist, waardoor je amper iets kunt zien. We relaxen wat in het guesthouse. Gelukkig is het eind van de middag helemaal opgeklaard. Een mooie, blauwe lucht en een goed zicht. We lopen nog een keer naar Viewpoint I om foto’s te maken. Daarna eten we weer bij, jawel, het Mei You Café. Je kunt hier ook slang eten, maar die slaan we liever even over.

En dat was het dan alweer. De rest van het reisverslag heb ik niet opgeschreven. Wat ik mij kan herinneren zijn we nog een paar dagen in Hong Kong geweest, en hebben daar veel en vaak heerlijke sushi gegeten!