Yala

Woensdag 10 april
We gaan ons favoriete guesthouse vaarwel zeggen Met de tuktuk gaan we naar Bandarawela, en vanaf daar de expressbus richting Tissa. Vanuit Tissa zullen we het national park Yala gaan bezoeken. Als de expressbus stopt, zit deze al aardig vol. Ik weet nog net een plekje te bemachtigen, maar Fred niet. Wel balen, dat is dus 3 uur staan, in het te smalle pad. Vlakbij Tissa zijn we de bus nog niet uit of we worden al belaagd door touts. Een biedt er safari’s aan. We laten ons naar het guesthouse Tissa Inn brengen.

Daar aangekomen vertelt de jongen die de lift gaf wat een safari bij hem kost. We hebben er geen goed gevoel bij, deze gast is veelste opdringerig. We poeieren hem af, en bestellen een lekkere lunch bij het guesthouse. Fred neemt frietjes, en ik pannenkoeken. Tijdens de lunch zien we nog 2 Duitse meisjes, die we ook in Dambulla tegen waren gekomen. Later vragen we aan iemand in het guesthouse of zij een tour naar Yala kunnen regelen. We spreken een mooie deal af, voor 1 dag in het park. De rest van de dag doen we lekker rustig aan.

Donderdag 11 april
Om 05:00 springen we in de safari jeep richting Yala. De chauffeur is best jong, en rijdt als een bezetene door het donker richting het park. Daar aangekomen regelt hij de entreekaarten. Er staan nog 6 andere jeeps, en er volgen er al gauw meer. De rest van de dag rijden we over hobbelige zandweggetjes, waarvan de meesten vol met geulen en gaten. We zien olifanten, veel varanen, pelikanen en wilde zwijnen. We hopen ook nog een luipaard te zien.

Om 8 uur ontbijten we aan het strand, en om half 1 op een ander plekje, met veel schaduw langs een rivier.

In de bomen springen apen van tak tot tak, en een nieuwsgierige varaan loopt pal langs ons of er wat te halen valt, totaal niet bang. Later bij de rivier zien we hoe een kleine slang een vis probeert op te eten. De vis is 2x groter dan de kop van de slang, dus het is niet in 1x door te slikken. Rond half 4 gaan we weer terug naar Tissa. Helaas, geen luipaard gezien, alleen zijn pootafdrukken in het zand.