Negombo

Geplaatst op

Donderdag 28 maart/vrijdag 29 maart
De winter in Nederland duurde dit jaar erg lang. Zelfs vannacht vroor het nog. Hoogste tijd om dat vieze koude weer te verruilen voor tropische temperaturen. Nadat we Coen en Sander (onze 2 katten) een extra dikke knuffel hadden gegeven, pakten we de bus richting het station. De vlucht, met overstap in Rome verliep prima. In Colombo aangekomen rolde Fred’s backpack vrijwel direct van de bagageband. Maar helaas, de backpack van mij kwam niet. Drie kwartier later, en na tien keer alle andere koffers en tassen voorbij te zien komen, werd het toch een melding. We gaan naar de betreffende balie om het formulier in te vullen en compensatie te vragen. Mijn tas komt pas zondag, met de volgende vlucht vanuit Rome. Na anderhalf uur staan we buiten. Het is inmiddels half 7 ’s ochtends, en nu al 24 graden.

De airport pickup die we van te voren hadden geregeld bij het hotel is inmiddels al weg, dus regelen we een andere taxi die ons naar Ocean View in Negombo brengt. Eerst even bijkomen van de reis. Bij het guesthouse bestellen we een ontbijtje. We krijgen heerlijk zoete ananas en banaan, zo zoet als in Azië krijg je ze niet in Nederland. Verder een sunny side up eitje en een bord vol toastjes. Met een goed gevulde maag gaan we een klein stukje lopen. Het is inmiddel half 10, en nog redelijk qua temperatuur, zo’n 30 graden. Fred weet op een paar kilometer van het hotel nog een geocache te liggen. Gelijk een goed doel om de buurt een beetje te verkennen.

Daar aangekomen geeft de gps aan dat het op eigen terrein ligt. Wel uniek, maar dat schijnt in Sri Lanka wel vaker het geval te zijn. We bellen aan, en na eventjes wachten komt er iemand naar de poort. Zodra we zeggen dat we voor de geocache komen, gaat de poort open. Yes, please come in. Het vrouwtje neemt ons mee naar het woonhuis en haalt een man op. Hij blijkt Nederlands te zijn en al wat jaar hier te wonen. We maken een praatje en loggen de cache.

Op de terugweg pinnen we geld, alleen iets te weinig. We pinnen 1600 in plaats van de gewenste 16.000, alleen de atm geeft het nogal verwarrend aan. Bij een apotheek kopen we de nodige toiletspullen, zonnebrand en shampoo, aangezien dat alemaal in mijn tas zit die nog ergens is blijven steken. Terug in het guesthouse doen we een powernap. Het is ondertussen buiten, met 38 graden niet te harden. Nog even omschakelen, vergeleken met de vrieskou in Nederland. Na een tukkie gaan we weer helemaal ‘fit’ ’s middags richting het strand, wat nog geen kilometer lopen is vanaf het guesthouse. In de zon is het bloedheet. Aan het strand zoeken we bij een cocktailbar de schaduw op. Voor nog geen 350 roepies (2 euro) bestellen we twee cocktails, en genieten van het uitzicht op zee en de wuivende palmbomen. Superchill. ’s Avonds eten we vlakbij het guesthouse. Een zeer geslaagde eerste dag.