Tainan

Geplaatst op

Woensdag 19 april
Na een ontbijtje bij Donutes, lopen we richting de Chickan Towers. We komen langs een rek ’groene fietsen’. Deze kun je huren, voor weinig. Superhandig! We regelen 2 fietsen, zodat we wat makkelijker meer kunnen zien van Tainan. De Chickan Towers zijn gebouwd op fundamenten van een oud Nederlands fort. Dat hebben we lekker degelijk gebouwd destijds, aan de dikte van de muren te zien die zijn overgebleven.

Vanaf daar fietsen we door naar het Anping Fort. Ook wel Fort Zellandia genoemd, en jawel ook dit is een Nederlands fort uit de VOC-tijd. We stoppen onderweg voor een lekkere lunch bij Beefcake Coffee, waar ze ook echte! lekkere koffie hebben.

We bekijken het fort, bezoeken daarna nog de tempel die naast het fort ligt. Hierna rijden we door een rustiger deel van de stad. Wel even lekker, weg uit de drukte van auto’s en stinkende brommers in het centrum.

We bezoeken ook het Erkunshen Fort (Eternal Golden Castle). Dit heeft iets weg van de eerder bezochte forten. Het is door de Taiwanezen zelf gebouwd, maar wel met stenen van het Anping Fort. ‘s Avonds eten we sushi, dit keer bij die bij ons om de hoek. En, echt letterlijk onder ons hotel zit een barretje, waar ze speciaalbier uit België en Taiwan hebben. Best uniek voor Taiwan, hier drinken we ieder 2 jammie biertjes.

Donderdag 20 april
We halen onze fietsen voor vandaag op bij de t-bike, en fietsen naar de Donutes. Hierna fietsen we door naar de Confucius Tempel. Een mooie tempel om te zien, niet zo druk met tierlantijntjes als die andere chinese tempels.

Als we naar de Wufei Tempel, in het zuiden van Tainan gaan, blijkt deze dicht te zijn. Hij wordt verbouwd, en is pas weer in juni open. We lunchen ook vandaag bij Beef Cake Coffee, waar we van het huis 2 extra bakjes echte koffie krijgen. O.a. ook geisha! Compleet wakker na 3 kopjes koffie, gaan we naar de Matsu Tempel.

Hierna zijn we tempelmoe, en lichtelijk bezweet van het fietsen in 30 graden. Tijd voor wat verkoeling zoeken we The Place op, een groot shopping Center in het oosten van Tainan. Hier is ook een bioscoop. Leuk! We gaan naar Ghost in a Shell. De sushi gisteren is goed bevallen, dus hier eten we vanavond nog een keer. Heerlijk verse zalm en tonijn.