Hong Kong

21 / 22 juli
We hebben weer een mooie reis voor de boeg, dit keer gaan we voor 3,5 week naar China. De vlucht, via Helsinki naar Hong Kong met Finnair, verloopt soepel. Op het vliegveld van Hong Kong is het even zoeken naar de bus richting het centrum. We hebben van te voren een eenvoudig guesthouse geboekt in Chunkin Mansion, waar je met bus A21 rechtstreeks naartoe kunt. De kamer is ontzettend klein, formaat bezemkast. Er staat een 2-persoonsbed, en daarmee is gelijk de hele ruimte gevuld. Onder het bed kun je de tassen kwijt, en je kan nog net de deur opendoen. Verder zijn we van alle gemakken voorzien, een eigen douche en wc, airco en ventilator, en zelfs een tv aan de muur. En niet te vergeten, gratis wifi!

We zijn er op half 10, maar de check-in tijd is pas 11 uur, en er is nog geen kamer vrij. We droppen onze bagage, en gaan alvast de buurt verkennen. In Kowloon zitten volop winkels, van alles door elkaar heen. We gaan een shopping mall in, waar het lekker koel is. Bijna alle winkels zijn nog dicht nu. We gaan bij de Starbucks even bijkomen van de vlucht met een broodje en koffie. Rond 1 uur gaan we terug naar het guesthouse om in te checken. We doen gelijk even een dutje om bij te komen van de reis. Rond vijf uur lopen we richting de haven. We willen ’s avonds eigenlijk sushi gaan eten, maar kunnen geen leuke en betaalbare sushibar vinden, dus uiteindelijk eten we wat rijst en kip.

23 juli
Vandaag gaan we met de Star Ferry naar Hong Kong Island. Daar aangekomen lopen we richting de wijk Soho, een gezellig wijkje met barretjes en restaurants. Met de roltrappen gaan we een stukje omhoog. We nemen een heerlijke voetmassage, en eten ’s middags sushi bij Genki. Je zit aan een lopende band, waar de sushi voorbij komt. Echt zalig! We pakken de metro naar Connaught Place. Ook hier heb je weer een overschot aan winkels, en veel winkelend publiek. Binnen no-time zijn we eind van de middag weer terug in Kowloon, waar we ’s avonds voor de verandering weer sushi eten.