Jomsom-Pokhara-Kathmandu

Woensdag 20 april
Om 4:45 gaat de wekker. De grote tas is al ingepakt. Om 5:30 moeten we op de luchthaven zijn. Dat is 5 minuten lopen vanaf ons guesthouse. Het is even zoeken waar de ingang is, het is nog donker. Als we er zijn, is het nog rustig. Er zijn 2 andere vliegtuigen die voor ons vertrekken. De bagagecheck hier is best primitief. Met veel pijn en moeite hebben we de rugtas in de hoes weten te proppen, maar die moet er toch echt af. En de tas moet open, zodat ze de controle kunnen doen. Tja, niks aan te doen dus. De grote tas weegt 21 kilo. En de dagrugtassen 5 en 10 kilo.

We vliegen met een toestel ATR-72-500 / DHC-6 Twin Otter. Er kunnen 72 passagiers in. Maar nu vliegen we hooguit met 20 man. Als we gaan vliegen, is de zon inmiddels opgekomen. We hebben een uitzicht over de bergen. Het is nog wat heiig. Eenmaal aangekomen in Pokhara, wachten we daar op het vliegveld voor onze andere vlucht.
Deze vertrekt rond half 10. We komen rond 10:30 aan in Kathmandu.

Daar halen we onze tas op, en regelen een taxi naar Kantipur Temple House. Hier zijn we de eerste nacht ook geweest. We spreken daar met Narendra af. Via hem hebben we gids en porter geregeld. We maken de betaling in orde. Voor de lunch gaan we naar Blueberry Kitchen. Ik ga voor de paneer massala, en Fred voor de Thaise noedels. En, een Fred neemt een welverdiende Tequilla Sunrise! Ik hou het nog even bij thee. Want nog niet echt goed ontbeten of geluncht. Hierna slenteren we wat door Thamel. Bij een artgallery zien we 2 mooie schilderijen. We waren sowieso van plan om er eentje te kopen, maar dat worden er dus 2.

Daarna doen we een drankje bij Rosemary’s Kitchen. Je kan hier in de tuin zitten. Wel omringd door gebouwen, maar toch net minder stoffig. ’s Avonds gaan we weer naar Blueberry Kitchen. Het is happy hour, dus we genieten van een paar lekkere cocktails. Alleen als we teruglopen, regent het. De weg is spekglad! Oppassen dus, maar gelukkig komen we heelhuids weer aan bij het hotel.