Chame-Upper Pisang

Geplaatst op

Woensdag 13 april
Na een lekker nachtje slapen, hebben we voor de verandering als ontbijt: Tibetan bread, met ieder 1 omelet erbij. Een goed begin van de dag. Daarna pakken we de tassen en gaan weer op pad. De planning voor vandaag is om ongeveer 4,5 uur te gaan lopen, naar Upper Pisang. Dat ligt op ongeveer 3200 meter hoogte. Een stijging van 800 meter.

Vandaag komen we minder langs dorpjes, waar we de voorgaande dagen doorheen liepen. Je ziet ook het landschap veranderen. Meer naaldbomen. En ook nu weer, indrukwekkend hoge bergen. Je ziet ook dat er veel landslides zijn. De rivier slaat hele stukken grond weg, en neemt dan veel zand en grind mee. In de ochtend is het nog helder. Rond een uur of 10 lopen we door een appelboomgaard. En iets verderop, is een tentje waar ze lekkere koffie en appeltaart verkopen! Tot nu toe hebben we al een aantal dagen geen koffie gedronken, dus het is een welkome traktatie!

Ook hier komen we de 2 duitse hikers tegen. Ze zijn wat later begonnen dan ons met wandelen, en stoppen ook hier voor een break. We wandelen lekker verder, tot de volgende stop waar we gaan lunchen. Dit keer een knoflooksoep. Na de lunch hoeven we nog maar 1 uurtje te lopen. Ook hier komen we niet door dorpjes. Het landschap bestaat uit dennebomen, zand en grind. En verderop de rivier. Als we even later in Upper Pisang aankomen, zitten het qua wandelen er weer op voor vandaag. En hoewel we op 3200 meter hoogte zitten, merken we er nog niet zoveel van. Ook wel fijn omdat je dus heel geleidelijk omhoog loopt. Dan heeft je lichaam de tijd om er aan te wennen.

Wat wel opvallend is, is dat ik de eerste paar dagen van de trekking amper naar de wc hoefte. Ook al dronk ik veel onderweg. Inmiddels gaat dat beter. Kan ook zijn omdat het vandaag koeler is dan gisteren, dus ook wat minder gezweet tijdens het wandelen.

In Upper Pisang overnachten we in Sweet Home Hotel. Vanaf hier hebben we een fantastisch mooi uitzicht over de besneeuwde bergtoppen, de Annapurna III. ’s Middags bestellen we thee en springrolls. De prijzen zijn hier al een stuk hoger dan eerder. En ’s avonds eten we pizza. We raken aan de praat met 2 andere hikers, Marcella en Alex. Marcella komt uit Colombia, en Alex uit Zwitserland. Inmiddels zijn ze getrouwd, en woont Marcella ook in Zwitserland. Wel gezellig, we wisselen verhalen uit over de reizen die we gemaakt hebben.