Xi’an (eind)

Geplaatst op

zondag 2 augustus
De matrassen lagen vreselijk. Ze zijn keihard, je kunt net zo goed op de grond slapen. Het is vandaag nog mistiger dan gisteren. We hebben om 6:30 met Gill afgesproken. Alleen, met deze mist gaan wij twee niet omhoog. Gill gaat toch liever wel een kijkje nemen, ondanks de mist. We nemen afscheid in het hotel, en we nemen een taxi naar de bushalte om weer terug naar Xi’an te gaan.

Daar komen we om 7 uur aan, alleen vertrekt de bus pas om 8:30. De rit kost 30 yuan, en rond 11:00 komen we aan bij het busstation in Xi’an. Hier lopen we naar de bushalte van bus 611, om naar het centrum te gaan. We staan redelijk vooraan, met de grote rugtassen op de rug. Als de bus aan komt rijden storten een boel Chinezen zich richting de ingang. Wat een chaos! Ze staan een partij te duwen en te schreeuwen, alsof hun leven er vanaf hangt. Heel bizar.

Vanaf de Bell Tower lopen we naar het hotel Citadines. Dit is een supermooi hotel. Helemaal goed dus, na die ellendige kamer in Hua San. ‘s Middags gaan we shoppen. Ik koop nieuwe hardloopschoenen van mizuno, voor maar 460 yuan. ‘s Avonds eten we bij Taste of Singapore, wat naast ons hotel zit.

maandag 3 augustus
Shit, het regent vandaag! Ze hadden het al voorspeld. Zo te zien blijft het de hele dag regenen. We kopen bij een winkeltje vlakbij het hotel 2 paraplu’s. Een paar straten verderop hebben we gisteren een bakkertje ontdekt. Als we om 9 uur binnenlopen, hebben ze nog geen een broodje liggen! We lopen door, naar het winkelcentrum bij de Bell Tower. Daar zit ook een bakkertje, maar ook hier hebben ze nog geen brood. Dan maar naar de Starbucks, die zit hier nl. ook. Voor 65 yuan hebben we 2 croissants en 2 cappuccino. Best prijzig, maar ok.

Hierna nemen we bus 606 richting het Shaanxi Historisch Museum en de Wild Goose Pagoda. Het is nog een stukje lopen vanaf de bushalte richting het museum. Daar aangekomen blijkt het museum dicht te zijn op maandag. Wel balen dus. Het regent nog steeds. Ook wel balen dus. We lopen naar de Wild Goose Pagoda, om deze te bezoeken. In de regen is het best saai, dus we staan vrij snel weer buiten. Daar zien we een reclamebord voor een Japans restaurant. Het is even zoeken, maar uiteindelijk vinden we hem. Ze hebben hier heerlijke sushi. En we zitten even droog, dus dat is ook prima. In deze buurt zit ook een winkelcentrum waar ze computers enzo verkopen. Hier gaan we even rondneuzen. ‘s Avonds eten we in een restaurant wat om de hoek van ons hotel zit.

dinsdag 4 augustus
Vandaag willen we alsnog naar het museum gaan. We willen eerst ergens broodjes halen. Dit keer vinden we wel een bakkertje waar ze ‘s ochtends al broodjes hebben. We kopen wat croissantjes en broodjes met rozijnen. We nemen dezelfde bus als gisteren, en lopen weer het stuk van de bushalte naar het museum. Vandaag is het museum wel open, maar staat er nu al een gigantische rij en een hoop bussen met Chinese toeristen. Hier hebben we geen zin in, ook al schijnt het museum wel de moeite waard te zijn. De rest van de dag doen we niet zoveel bijzonders. We gaan wat winkelcentra bekijken, en ‘s avonds eten we sushi.

woensdag 5 augustus
Dit is onze laatste volle dag in Xi’an, want donderdag vliegen we weer terug naar Beijing. We gaan vandaag de Drum Tower en de Bell Tower bezoeken, en door de moslimwijk lopen. In de moslimwijk staat ook het Folk House. Dit is een oud Chinees huis, wat grotendeels open is om te bezoeken. Het is erg mooi om te zien. In de moslimwijk zijn veel kleine winkeltjes en kraampjes met eten. Ze hebben veel soorten gedroogd fruit, en dumplings. ‘s Avonds eten we weer sushi, dit keer weer bij een ander Japans restaurant.