Beijing (eind)

donderdag 6 augustus
Vandaag vliegen we terug naar Beijing, om 12:30. We hopen dat we dit keer wel kunnen vliegen. Op de heenreis werd onze vlucht geannuleerd waardoor we 4 uur vertraging hadden. We gaan voor 2x 25 yuan met de shuttle bus richting het vliegveld. Als we daar aangekomen om 10:30 inchecken, labelt het meisje onze tassen. Ze geeft ons de tickets, maar zegt hierbij: ‘No flight’. Helaas spreekt ze verder geen woord Engels. Knap verwarrend dit. We gaan naar een balie van China Southern, maar ook daar worden we niet veel wijzer. Ze roepen iemand erbij die wel wat Engels spreekt. Het blijkt dat onze vlucht 50 minuten vertraging heeft. We schrokken al, we dachten dat de vlucht weer geannuleerd werd. We landen in Beijing bij Terminal 2. Het is even zoeken waar de skytrain richting het centrum is. Daar nemen we de metro richting Banqxiao, waar we in het begin van onze reis ook hebben gezeten. ’s Avonds eten we bij Hua’s Court Yard Restaurant

vrijdag 7 augustus
Het is een druilerige dag vandaag. Hoewel het nog droog is als we weggaan, nemen we de paraplu’s mee. We gaan vandaag een kijkje nemen bij het Beihaipark. We nemen de metro richting Andigmen, en lopen vanaf daar richting het park. Het park is mooi aangelegd. Er zijn nog de nodige Chinezen, en ook heel veel dove Chinezen, die druk met elkaar ‘praten’ via gebarentaal. Halverwege onze wandeling begint het keihard te regenen. We gaan ergens schuilen, en na een kwartiertje is de bui weer over. We willen met de metro richting Qianmen gaan, en lopen vanaf het park richting het metrostation Xisi. Alleen blijkt dat metrolijn 4 (waar Xisi deel van uitmaakt), dat deze lijn is gesloten vanwege onderhoud. We besluiten dan maar lopend verder te gaan, in zuidelijke richting. We komen nog langs een winkelgebied en stappen uiteindelijk bij Xidan op de metro richting Qianmen.

Het schijnt dat er bij Qianmen nog oude hutongstraatjes zijn, maar daar aangekomen kunnen wij ze niet vinden. Het ziet er allemaal redelijk nieuw en opgeknapt uit. Wel is hier de Dazhalan Jie, een winkelstraat met allerlei souvenirswinkeltjes. We lopen hier rond, en gaan ergens een hapje eten. En ’s avons eten we uiteraard weer bij Hua’s Court Yard Restaurant.

zaterdag 8 augustus
Onze reis zit er alweer op. De tijd is snel gegaan. Onze terugvlucht vertrekt om 13:00. De terugvlucht verloopt prima, we vertrekken op tijd. Het vliegtuig is een stuk luxer dan die op de heenreis. We hebben nu wel een schermpje in de stoel voor ons, dus kunnen lekker filmpjes kijken. In München moeten we even wachten, voor we richting Amsterdam vliegen. Op Schiphol staan mijn ouders ons op te wachten. Ontzettend leuk om hun na 3 weken te zien. Het was weer een mooie reis, en wie weet gaan we nog een keer terug naar een ander deel van China, want het is ons goed bevallen.