Neshyang-Thorang-Basecamp

Geplaatst op

Zondag 17 april
Voor het gemak ontbijten we bij de buren. Toch een beetje ongemakkelijk, blijkbaar was er wat ophef ontstaan omdat we gisteren het eten hadden opgezegd. Hoewel dat naar ons idee ruim op tijd was doorgegeven. Voor vandaag gaan we niet lang wandelen, maar wel nog meer omhoog. We zullen vanaf ca 4000 meter stijgen naar 4450 meter hoogte, naar Thorang la Pedi. En vanwege die hoogte zullen we niet te snel gaan.

Ook vandaag is het weer een prachtige wandeling. Net als gisteren en eerdere dagen: Besneeuwde bergtoppen. En we zien nog meer blue goats en yaks. Als we aankomen in ons guesthouse, is het een rastaman met dreadlocks. De hutten hier waar we overnachten zijn prima. Ze zijn van steen, en met een eigen wc. Inmiddels is het zo koud, dat we ook ’s nachts onze thermokleding aanhouden. We drinken eerst wat. ’s Middags doen we een korte powernap. Ik heb wat last van de hoogte. Even spannend dus. Het moet niet erger worden, want dat zou betekenen dat we terug naar beneden moeten.

’s Middags maken we een wandeling naar High Camp (ligt op 4800 hoogte). Dan kunnen we alvast wat aan de hoogte wennen. Al met al is het echt enorm wennen, die hoogte. ’s Avonds heb ik heel weinig trek. We gaan vroeg naar onze hut. Alleen slapen gaat lastig, vanwege die hoogte.