Kunming

Geplaatst op

24 juli
Vandaag vliegen we om 17.10 naar Kunming. We pakken ’s ochtends alvast de tas weer in, en droppen die in het bagage depot van het hotel. Daarna halen we ons ontbijt bij een bakkertje.

We maken een wandeling door het Kowloon Park, waar het nu al behoorlijk druk is met Hongkongers, die druk babbelend van de ‘rust’ in het park genieten. Ook is er een fotografieklas, een tekenles, is een groepje ouderen tai chi aan het doen en krijgt een groep jonge meiden les met een samoerai zwaard. Het blijkt dat er verderop in het park een groot zwembad zit.

We pakken de metro en stappen 2 haltes verderop uit, bij Mongkok. Hier zitten wat kleinere winkeltjes, en ook wat computerwinkels waar Fred even wil kijken. We eten eerst wat noedels en gaan daarna wat winkeltjes bekijken. Rond half 2 gaan we terug richting het guesthouse om onze tassen op te halen, en de bus te nemen naar het vliegveld (bus A21 vanaf Nathan Road, voor 33 HKD p.p.).

Het inchecken op het vliegveld verloopt snel. Alleen blijkt bij de gate dat de vlucht een halfuurtje vertraging heeft. Uiteindelijk landen we om 8 uur in Kunming. Hier nemen we voor 20 yuan (2 euro) een taxi naar het Camellia Hotel, waar we van te voren een kamer geboekt hebben. Het hotel valt een beetje tegen, een beetje vergane glorie. Wel een voordeel dat het ruim is vergeleken met de kamer in Hong Kong, maar alles is al gauw ruimer dan de kamer daar.

Nadat we zijn ingecheckt gaan we ons vervoer voor de volgende dag regelen. We wilden eigenlijk met de trein vanuit Kunming naar Lijiang, maar dat gaat niet lukken aangezien de eerstkomende 3 dagen zijn volgeboekt. We besluiten in plaats daarvan met de bus naar Dali te gaan. Dat is een rit van 4 uur. We nemen morgenochtend de bus van 10 uur ’s ochtends. We hebben inmiddels wel trek, dus gaan op stap om wat te eten. Vlakbij het hotel zit een restaurant waar ze lokale specialiteiten hebben, staat in de lonely planet. Alleen, daar aangekomen blijkt dat ze geen woord engels spreken, en geen engels menu hebben. Er is een soort vitrine, waar bakjes met vlees en groente staan. Nou, dat moet helemaal goedkomen denk ik. Ik wijs in het taalgidsje aan dat ik geen varken eet, dus tot zover gaat het prima.

We wijzen 2 soorten kip aan. We willen er ook nog wat groente en noedels bij, maar het lukt ons niet om dat duidelijk te maken. Gelukkig schiet er een chinees meisje die engels spreekt te hulp. Uiteindelijk bestellen we een specialiteit, ‘Over the Bridge Noodles’. Een flinke kop soep, normaal gesproken van varkensbouillon maar speciaal voor ons met kippenbouillon. Erg lekker.