Keelung

Geplaatst op

Woensdag 11 april
We hebben voor de verandering uitgeslapen tot 10:30. Daarna koffie gedronken en ontbeten. En daarna door naar Yilan. Daar maken we een stop in het centrum, waar 2 geocaches liggen. We lopen die kant op, en bezoeken 2 tempeltjes. Op de terugweg lopen we langs een klein koffiezaakje waar ze bijzonder lekkere koffie hebben. Hierna bezoeken we de Jim & Dads Brewery. We kopen nog wat biertjes, voor de rest van de vakantie. Alleen we krijgen veel meer dan waar we op gerekend hadden, want we krijgen er een aantal gratis mee! Op zich geen probleem, zolang we de huurauto nog hebben. Daarna wordt het wat meer sjouwen. We doen een drankje, en rijden terug naar het hotel. ’s Avonds eten we krab bij een visrestaurant in het dorp.

Donderdag 12 april
Het plan was eigenlijk om vandaag naar Yangminshan Park te gaan. Alleen is het vies, druilerig weer vandaag. Dus niet zo fijn om over smalle bospaadjes te lopen. We wijzigen de plannen, en gaan in plaats daarvan naar Keelung. Eerst even een ontbijtje bij de KFC, en verderop lekkere koffie in een koffietentje. Hierna doen we een paar geocaches. We willen eigenlijk nog naar het fort hier, maar deze is blijkbaar nu gesloten. Gelukkig is het weer in de middag weer wat beter. We gaan dan ook alsnog even richting Yangminshan, waar we een korte wandeling maken. We bezoeken nog een ander dorpje. Hier lopen we door een winkelstraat, waar ook een soort markt is. Heel veel eten, en allerlei rommeltjes waar we eigenlijk niks aan hebt. We eten hier een pizza als lunch. En ’s avonds nog wat sashimi bij een visrestaurant. 

Vrijdag 13 april
Hoewel ze voor vandaag slecht weer hebben voorspeld, blijkt dat ze er helemaal naast zitten! We gaan eerst een bezoekje brengen aan Genziping. Dit is echt fantastisch om te zien. Dit is een plek in Yangminshan die heel vulkanisch is. Het stoom komt uit de grond, het borrelt en bruist. Wat wel een nadeel is, is de enorme stank hier van zwavel. Er is verder niemand, dus we kunnen al het moois van dichtbij bekijken. Als we hier zijn uitgekeken, en meer dan genoeg foto’s hebben gemaakt, drinken we even een koffietje en gaan daarna weer verder kijken in Yangminshan. We bezoeken nog een keer de lelievallei, waar we vorig jaar ook geweest zijn. We pakken wat geocaches. Onderweg zien we nog de nodige apen in de bomen, en op de weg. Op de terugweg eten we bij een Vietnamees restaurant, die Fred gisteren had gespot. Als we terug zijn in ons motel, blijkt de airco het niet te doen. We regelen via de receptie een andere kamer. Morgen moeten we alweer de huurauto inpakken, dus we zorgen dat we onze backpacks alvast wat praktischer hebben ingepakt.