Henchun

Geplaatst op

Dinsdag 3 april
Vanmorgen werden we gewekt door kwetterende vogeltjes. Fantastisch! We checken vroeg uit. Dat houdt in dat we de deur achter ons dicht doen, en de sleutel afgeven bij het huis van de eigenaresse. We slingeren onze weg terug het dorpje uit. We steken de rivier weer over, de hobbelige gatenweg terug naar Wutai naar Sandimen, de bergen uit. Daar nemen we route 185. Dit schijnt een scenic route te zijn. En dat klopt, het is een plezier om hier te rijden. Onderweg stoppen we midden tussen de ananasvelden om, jawel, een ananas te kopen.
Dat is pas vers! Ik denk nog, o dat is leuk om even een foto te maken, even kijken hoe die man die ananas ‘schilt’. Maar ik let even niet op, en 5 seconden later is het gebeurt, en dropt de man de geschilde en in stukjes gehakte ananas in een zakje. Hoe dan? Nu blijft het nog steeds een groot mysterie. Misschien had ik nog eentje moeten kopen, maar voor nu vinden we eentje genoeg. We krijgen er 2 prikkertjes bij, en hebben weer wat vitamientjes voor onderweg.

Na 2 uur rijden komen we aan in Hengchun. Het is dan rond 10 uur ’s ochtends. We hebben hier nog niks geboekt. We hebben bedacht om eerst ergens koffie te gaan drinken, alleen we komen erachter dat er om dit tijdstip nog niks open is. De koffietentjes gaan hier pas na 11 uur open. Jammer. Dan maar toch eerst een guesthouse zoeken. Fred heeft wat op het oog, Bora Bora B&B, een stukje uit het centrum. Geen probleem met onze eigen auto. Daar aangekomen laat de eigenaar ons 2 verschillende kamers zie, waarvan eentje met ligbad. Deze is 2000 per nacht. Prima, dat is een goede deal wat ons betreft. Het guesthouse ligt een stukje van de drukke weg af, met een tuin en voldoende zitplekken. Heel fijn dus als je ook even in je guesthouse wil chillen. Voordat we weer Hengchun ingaan, nemen we even een echte douche (de douche in het vorige guesthouse was niet ideaal).

In Hengchun gaan we voor een veelste dure westerse lunch, waar ze overheerlijke pizza hebben. En ijs! Mag ook wel, na 2 dagen noedel-soep als ontbijt en avondeten! We lopen daarna door het dorpje. Het is behoorlijk warm vandaag, zo’n 28 graden. Maar het voelt aan als 35 graden. Ten oosten van het centrum heb je Chuhuo. Dit is een plek waar gas in de grond zit, wat in de brand staat. Dat betekent dus dat er vlammen uit de grond komen. Best bijzonder om te zien. Als we dit spektakel hebben gezien, rijden we naar het Brewseum. Jawel, in Hengchun is zowaar een bier-museum! En hoewel Fred lang niet altijd mee wil naar musea, wat het dit keer zijn idee om hier naartoe te gaan šŸ™‚ Daar aangekomen, zien we dat het een grote loods is. Op de begane grond is het biercafĆ©, en op de eerste verdieping is het museum. We gaan eerst even het museum bezoeken. Het museum is best komisch. Maar het tweede deel van het programma, het bierproeven is nog leuker. Wat ook heel gaaf is, is dat de begane grond een behoorlijk hoog plafond heeft. Aan de zijwand zie je een enorme collectie aan bierpullen, en aan de andere wand is er een inmense Mona Lisa. Deze is samengesteld uit bieretiketten. Maar dat zie je pas als je het van dichterbij bekijkt. Heel gaaf gedaan. We nemen een ‘proef-boog’, waar 5 biertjes inzitten om te proeven. Jammie!

Terug in het centrum gaan we op zoek naar wat te eten. We komen een leuk tentje tegen waar we Koreaans eten. Heerlijk!

Woensdag 4 april
De overnachting is inclusief ontbijt. We krijgen wat groente en fruit, toast met jam, en een omelet. Na het ontbijt pakken we de auto, en rijden we richting het zuiden. Eerst naar het meest zuidwestelijke punt van Taiwan, en daarna door langs de oostkust. We stoppen ergens bij een uitzichtpunt. Heel gaaf! Behalve ons zijn er ook nog wat Taiwanese toeristen die van het uitzicht genieten. Eentje maakt een rondje met zijn drone.

Terug in Hengchun maken we een rondje door het centrum. Bij een tentje kopen we een soort broodje, met groente en omelet voor maar 40 TWD.  En daarna een flat white koffie bij een koffiezaakje. Het is vandaag ook weer behoorlijk warm. We kopen wat eten en drinken bij een supermarkt, en chillen de rest van de middag in de tuin bij het guesthouse.