Fenqihu

Geplaatst op

Maandag 17 april
De wekker gaat om 6 uur, en om 7 uur hebben we de trein naar Chiayi. En vanaf daar, als het lukt om 9:40 de bus naar Fenchihu. We komen bijtijds in Chiayi aan (8:30), dus nog even wachten op de bus. In Fenchihu doen we een korte wandeling, deels door bamboebos. Het heeft iets mysterieus. Het avondeten is bij een kleine foodstall. Noedels met rundvlees en lekker veel groente.

Dinsdag 18 april
We zouden eigenlijk naar Yushan gaan, en pas vrijdag de trein terug nemen naar Chiayi. Alleen hebben we ons bedacht. We gaan nu terug, richting Tainan. We ruilen de treintickets om. De trein gaat pas om 14:00. In de ochtend doen we weer een wandeling door het bamboebos. Daarna rustig aan gedaan. We lunchen bij dezelfde foodstall waar we gisteravond ook gegeten hebben. De trein ‘s middags terug van Fenchihu naar Chiayi is wel aardig, maar minder spectaculair dan ik had verwacht.

Rond half 5 komen we aan in Chiayi. Vanaf daar hebben we de trein naar Tainan, een rit van 40 minuten. De taxi brengt ons naar het hotel. We hebben wel zin in sushi. Ik zie op tripadvisor een hele leuke, 500 meter van het hotel. Alleen, daar aangekomen blijkt deze heel klein te zijn, en vol te zijn. Dan maar naar het station, daar hebben we er ook een gezien. Na 3,5 km lopen zijn we bij sushi express. De sushi is niet best hier, helaas.

Terug nemen we een taxi. Je zou verwachten dat dat niet zo moeilijk is. Ik wijs op mijn tablet de straatnaam aan. Alleen wil geen van de taxichauffeurs ons er heen brengen. Waarschijnlijk kunnen ze geen engels lezen? We spreken een paar jongeren aan om ons te helpen. Er staan inmiddels 3 taxichauffeurs, waarvan er eentje een beetje engels spreekt. Na een kwartier is het gelukt. We worden in de buurt van het hotel gedropt. Daar lopen we eerst nog een stuk om, op zoek naar een supermarkt. Terug bij het hotel zien we daar én een sushi restaurant, én een supermarkt. Lekker dan.