Delhi (eind)

Geplaatst op

Vrijdag 28 december

De toer zit er weer op, vandaag gaan we terug naar Delhi. Voor we Agra uitrijden, stoppen we bij het mausoleum van Akhbar, de bouwer van de Taj Mahal. Ook dit is een mooi gebouw om te zien, met veel versiersels. We zijn rond half 3 in het hotel in Delhi.

Rond 5 uur lopen we over de markt van Karol Bagh. Remco en Marjolijn zitten in een ander hotel, we hebben om 6 uur met ze afgesproken. We eten bij een soort indiase Mc Donalds. Je bestelt je eten, krijgt een bonnetje met een nummer, en moet wachten tot je nummer wordt omgeroepen. Best handig, die self service. Scheelt ook weer service charge op de rekening!

Zaterdag 29 december

Vandaag gaan we met z’n tweeën op pad. Er zijn nog wat dingen die we willen bezoeken. We regelen een tuktuk, die ons als eerste naar het Zoutmarsmonument brengt. Dit is een beeld van Gandhi, en een groep mensen die achter hem aanlopen. Hierna nemen we een kijkje bij de Safdarjang Tombe.

Daarna gaan we naar de dierentuin. De entree is maar 50 roepies! Eigenlijk mag je geen eten mee naar binnen nemen, maar we hebben net een zakje chips gekocht. Gelukkig checken ze de tas niet zo grondig. Het is druk in de dierentuin, voornamelijk met indische gezinnen. Je ziet er amper andere buitenlandse toeristen lopen.

Het is heerlijk om hier te lopen, een beetje uit de drukte van Delhi centrum ontsnappen. De dierentuin is wel aardig om te zien. Ze hebben veel herten. Sommige dieren zitten wel in erg kleine kooitjes, en de olifanten zitten aan kettingen. Erg sneu, zo’n beest hoort vrij rond te kunnen lopen. Ze hebben ook syberische witte tijgers, waar er niet zoveel meer van zijn. Ze hebben 3 jonkies, die vrolijk met elkaar aan het spelen zijn. In de bomen zitten gigantisch veel roofvogels. Op sommige plekken echt honderden bij elkaar.

Vanaf de dierentuin lopen we richting de Humayun Tombe, wat ongeveer 2 kilometer lopen is. Onderweg eten we bij een gezellig restaurantje. Dat mag ook wel, het is inmiddels alweer 2 uur, en behalve wat chips hadden we nog niks gegeten. De tombe is erg mooi om te zien. Ook hier zit een park bij, wat mooi wordt bijgehouden.

Rond half 4 gaan we richting Connaught Place. Hier vindt je de wat luxere winkels van Delhi. Om 6 uur hebben we hier met Remco en Marjolijn afgesproken, bij het chinese restaurant Zen. We blijven hier ook eten.

Zondag 30 december

Ons laatste dagje in India. Vandaag doen we niet zoveel. We ontbijten bij Mc Donalds, met een kipburger. Wel grappig, ze hebben hier geen rundvlees. We nemen een tuktuk richting de Laxmi Tempel. We willen eigenlijk even een kijkje binnen nemen. De toegang is gratis, alleen ze vragen of je je camera achter wil laten. Mwa, aangezien hier nogal wat foto’s opstaan, belsuiten we het tempelbezoek lekker over te slaan.

We nemen een tuktuk richting het Birla-huis. Dit is het huis waar Gandhi de laatste maanden van zijn leven heeft doorgebracht, en de plek waar bij vermoord is. Er is een uitgebreide tentoonstelling met tekst in het hindi en het engels, met veel foto’s.

Rond 1 uur gaan we weer verder, lopend richting de Khan Market. Hoewel de meeste winkels hier op zondag dicht zijn, is het wel gezellig shoppen hier. We drinken koffie bij Coffee Day, met kip- en kaaskroketjes. We nemen een tuktuk naar een hotel. Vanaf de 33e verdieping heb je een leuk uitzicht over Delhi. Het uitzicht is niet zo spectaculair. Daarna maken we nog een rondje over Connaught Place. Maar hier zijn we gisteren ook al geweest, dus het meeste hebben we al gezien.

’s Avonds gaan we naar de wijk Asram Marg. Het is niet zover vanaf Connaught Place. In deze wijk hebben ze leuke souvenirswinkeltjes. We kopen een mooi shiva-beeld, voor 450 roepies. We eten een hapje bij Metropolis. Het eten is echt heerlijk. Behoorlijk pittig, eigenlijk het meest pittige wat we tot nu toe hebben gegeten. Een mooie afsluiter dus.

We laten ons terugbrengen door een tuktuk, en betalen het hotel alvast. Morgenochtend vroeg vertrekken we weer, om nog net voor oud en nieuw terug te zijn in Nederland. Het was weer een mooie, indrukwekkende reis.