Bhaktapur

Geplaatst op

Zaterdag 27 maart

Aangezien het hotel zo belachelijk duur is voor onze begrippen, gaan we vandaag weer weg. Het was de bedoeling om in deze omgeving te gaan wandelen, maar laat maar zitten. Na het ontbijt wandelen we terug. Door het bos, de berg af. Door kleine dorpjes, terug naar Panauti. Berg af, en overdag nu het licht is is veel minder zwaar dan gisteren.

In Panauti stappen we op de bus naar Bhaktapur, waar we rond 11 uur aankomen. Vanaf de grote weg lopen we naar het oude centrum van de stad. Om hier binnen te komen moet je 740 rps entree betalen. Vooruit maar weer. Ik heb een paar hotels geselecteerd aan de Taumadhi Tole, maar de eerste twee zitten vol. We zoeken verder, en bij Sunny Guesthouse hebben ze voor 10 euro per nacht een kamer. Deze heeft ook nog eens uitzicht over het plein. Helemaal prima. Na een heerlijk welkomstdrankje op het dakterras gaan we Bhaktapur in.

Het is vandaag bloedheet in de zon. We eten frietjes bij Peacock Restaurant op het Tachapul Tole. Aan de overkant van het plein wordt in een winkeltje waar ze cd’s verkopen keihard muziek gedraaid. Niet echt rustig van je eten genieten hier. Bhaktapur staat vol met tempels en oude gebouwen, rijkversierd met houtsnijwerk.

‘s Avonds eten we bij Watshala Garden Restaurant. Hier kun je relaxt zitten in een tuin, weg van alle drukte. We bestellen ook een fles Chileense wijn voor 1000 rps. Fred eet spring rolls, en ik een thali schotel. Heerlijk!

Zondag 28 maart
We staan vroeg op, en wandelen naar de Changu Narayan Tempel. Deze ligt op 4 km ten noorden van Bhaktapur. De tocht zelf is al leuk, om de omgeving te zien. De lokale bevolking zegt gedag als we voorbij komen, en sommigen vragen waar we vandaan komen. Bij de tempel aangekomen kopen we voor 100 rps een kaartje. De tempel is best aardig om te zien.

’s Middags doen we rustig aan, en kopen wat souvenirs. We hadden bedacht om ’s avonds bij het Marco Polo restaurant te gaan eten, maar als we daar om 7 uur aankomen, is deze al gesloten! We lopen verder, en gaan wat eten bij Bhadagaon guesthouse. Hier is de keuken ook al half gesloten, sommige dingen kunnen we niet bestellen omdat het te lang duurt om te bereiden. Nou ja, in dit geval wordt het fried rice voor Fred en pizza voor mij, prima! We hebben tenminste wat te eten.

Maandag 29 maart
Ook dit keer staan we vroeg op, dit keer om half 7. We willen voordat de hordes toeristen er zijn foto’s maken. We beginnen op Taumadhi Tole, en daarna naar Durban Square. Na een half uurtje gaan we op het dakterras van ons guesthouse ontbijten.

Na het ontbijt gaan we naar het zuiden van Bhaktapur om de Suriya Binayak Tempel te bezoeken. Ook voor deze geldt weer dat de tempel op zich wel aardig is, maar vooral de wandeling ernaartoe ontzettend leuk is. Een hele mooie omgeving. En wat schaduw door de bomen langs de weg.

Op de terugweg gaan we langs het postkantoor om wat kaarten naar het thuisfront te versturen. Als we ’s middags weer op het dakterras van het guesthouse zitten, is het een feestgedruis te horen op het plein waar we op uitkijken. Het is een optocht, met een met bloemen versierde auto, vanwege een bruiloft. Lekker feestelijk.

’s Middags eten we wat bij Sunny Guesthouse, en raken we aan de praat met 2 Fransen, Michel en Claudia. Ze reizen voor 7 maanden. Ze hebben Nepalese rijstdrank gekocht, waar we samen wat glaasjes van drinken. We eten met z’n vieren ’s avonds bij Shiva, op het Durban Square. Een gezellige avond.