Bandipur

Geplaatst op

Woensdag 24 maart
Ja, ook vandaag weer vroeg op, want om half 8 vertrekt de bus richting Oumre. Vanaf daar nemen we een jeep richting Bandipur. De bus is 300 p.p. Je betaalt de hele rit, ook al stappen we halverwege uit. In Oumre stappen nog 2 andere toeristen uit. Wel gunstig, nu kunnen we met hun de jeep delen. Hoewel in de lonely planet staat dat een jeeprit 20 p.p. kost, vraagt de eerste jeep totaal 500. Veelste veel dus. De tweede vraagt 300. Nou, doe die maar dan. Afdingen gaat moeizaam, dus we stappen in en rijden richting Bandipur.

Hier aangekomen lopen we eerst naar Old Bandipur Inn. Jawel, in de lonely planet staat dat dit hotel 20 USD per nacht kost. Maar, daar aangekomen vragen ze inmiddels 50 USD. Ze willen er ook niet over onderhandelen. Ik laat ze het bedrag in de lonely planet zien, die nog geen halfjaar geleden gedrukt is, maar nee dat maakt ook geen indruk. De prijs blijft 50 USD. Laat maar zitten dan. We zoeken verder, en lopen terug naar het begin waar we een schattig guesthouse gezien hebben.

Hier regelen we een kamer met eigen badkamer voor maar 350 rps. Beter! We droppen de tassen en gaan Bandipur verkennen. Het is inmiddels tijd voor avondeten. Bij het eerste restaurant waar we gaan zitten hebben ze geen menukaart. Niet heel handig. Bij de volgende is na een kwartier nog steeds niemand langs gekomen. Op naar de volgende. Hier hebben ze gelukkig wel een menukaart, en worden we vrij vlot geholpen.

Na het eten gaan we een grot bezoeken, die zo’n 3 km buiten het dorp ligt. Zodra we het dorp uitlopen staan er bordjes hoe je moet lopen. Eerst het dorp uit, dan de berg af. Het is verder dan we dachten. We weten na een tijdje ook niet meer zeker of we nog goed lopen. Maar als we 2 toeristen zien, die uit tegenovergestelde richting komen, vragen ze of ze net bij de grot zijn geweest. Ja dus. Mooi, we gaan goed. Na 10 minuten komen we aan. We betalen 50 rps entree, en 500 rps voor een gids. Die gids is wel aan de prijs, maar zo’n grot in zonder gids is ook niet heel praktisch.

De grot blijkt gigantisch diep te zijn, met allerlei gangen. Op sommige plekken ook enorm hoog, heel indrukwekkend. Als we zijn uitgekeken nemen we dezelfde weg terug. De zon schijnt volop, maar gelukkig lopen we een groot deel van de route in de schaduw.

Terug in Bandipur drinken we wat bij ons guesthouse. Bandipur is een hele relaxte plek. In het centrum rijden geen auto’s en brommers. Heerlijk rustig dus. En de oude gebouwen geven het een gemoedelijke sfeer.

Donderdag 25 maart
Vandaag houden we een relax dagje. s’Ochtends, als het nog niet zo warm is, lopen we de berg op. Er schijnt daar een tempel te staan. Eenmaal boven op de berg komen we erachter dat de tempel niks voorstelt. Ok, toch een lekkere ochtend wandeling gemaakt. We eten een hapje bij een van de cafés, en ’s middags lunchen we bij Old Bandipur Inn.