Taipei

Geplaatst op

Zaterdag 14 april
We droppen in de ochtend eerst onze tassen, in ons hotel in het centrum van Taipei. We moeten namelijk vandaag aan het einde van de dag de auto inleveren, dus dat scheelt straks weer sjouwen.
Daarna is het tijd voor een museumbezoek, aan het National Museum. Hoewel we best vroeg zijn, is het nu al druk met toerbussen vol met Taiwaneze toeristen. Eenmaal binnen lopen we door de zalen. In een van de zalen zien we meterslange schilderijen, waar hele verhalen op verteld worden. Daarnaast zien we kalligrafie, aardewerken vazen, sieraden en gebruiksvoorwerpen. In een andere zaal, ook mooi om te zien, oude Tibetaanse geschriften. Na 1,5 uur houden we het voor gezien. Het wordt ook steeds drukker, dus niet erg om weer verder te gaan. Het is vandaag een regenachtige dag.

We willen ergens koffie gaan drinken, maar nu we de auto nog hebben, is dat knap lastig. Best een uitdaging om een parkeerplek te vinden in dat drukke Taipei. Nadat we een extra rondje hebben gereden, parkeren we de auto in een parkeertoren. We lunchen ergens, gaan dan koffie drinken, en nemen daarna een voetmassage. Daarna weer op pad voor wat cultuur, namelijk de Martyrs Shrine. Als je hier om het hele uur bent, kun je de wisseling van de wacht meemaken. Op weg daarnaartoe krijgen we een flinke regenbui, dus even schuilen voor de regen. Daarna is het gelukkig weer droog. We lopen nog wat rond in de omgeving. Einde van de middag nemen we afscheid van onze huurauto. Vanaf daar nemen we de MRT naar het hotel. ’s Avonds eten we vlakbij het hotel sushi.

Zondag 15 april
Vandaag hebben we met Phil afgesproken. We hebben hem vorig jaar bij de Lisong Hotspring ontmoet, en hebben sindsdien contact gehouden. Heel leuk dus om vandaag samen met hem op stap te gaan. We lunchen eerst met een pizza, en gaan daarna naar de Taipei Zoo. Er is ook voor vandaag regen voorspelt. Wel een voordeel, het lijkt hierdoor nu rustiger in de dierentuin. We gaan eerst even bij de koala’s en de panda’s kijken. Daarna de rest van het park. Tijgers, vlinders en pinguins. We vermaken ons de hele middag. Na het bezoek aan de dierentuin gaan we richting de Shilin Night Market. Hoe leuk is het om hier samen met Phil heen te gaan! Hij weet alle leuke plekjes, en weet precies te vertellen waar je de lekkerste hapjes kan halen. We eten inktvis, stinky tofu, sweet potato balls en fried chicken. Voor de fried chicken staat een enorm lange rij, die kip is populair! Met meer dan genoeg in onze buikjes nemen we weer afscheid van Phil, en gaan weer terug richting ons hotel. 

Maandag 16 april
Het is alweer de laatste dag. We laten de backpacks achter in het bagagedepot van het hotel, want we vliegen pas laat in de avond. We lopen vanaf het hotel naar het postkantoor. Nee, niet om kaarten op de bus te doen, maar om een geocache te zoeken. Daarna brengen we een bezoek aan de Memorial Hall (Chiang Kai-shek Memorial Hall). Vanaf daar lopen we over het Liberty Square. Bij het plein zit ook een consevatorium blijkbaar, want op meerdere plekken zie je studenten nog hun muziekstuk oefenen, alleen of met meerdere. Leuk om te zien. Aan het einde van het Liberty Square staat de Liberty Square Arch. Een indrukwekkend grote poort. Als we zijn uitgekeken, brengen we een bezoek aan de Botanische Tuin. Altijd goed om even weg te zijn uit de drukte. Vlakbij de tuin zit een koffietentje waar we koffie halen.

In de middag gaan we naar de Belgian Waffle Stop. Deze is vlakbij de 101, waar we vorig jaar ook geweest zijn. Aangezien de 101 zo dichtbij is, gaan we eerst daar nog even naartoe om wat foto’s te maken. Helaas, de Belgian Waffle Stop is dicht! Best jammer. Gelukkig hebben ze daar vlak naast een lekkere broodjeszaak, want we hebben inmiddels best honger en nog niet gelunchd. Op google maps zien we dat hier om de hoek een Creative Park is. Ze hebben hier naast allerlei handgemaakte creaties, ook een zaakje met wat craft-beer. Daar drinken we een biertje.

We gaan bijtijds weer terug richting het hotel, waar we eerst nog sushi eten. Daarna de tassen halen, en met de trein naar het vliegveld. Het was weer een supermooie reis. We hebben na 2x nog lang niet alles gezien, dus zeker weten dat we nog teruggaan naar dit fantastische land.