Taipei (begin)

Geplaatst op

Donderdag 6 april / vrijdag 7 april
Na een paar jaar binnen Europa op reis te zijn geweest, vliegen we vandaag weer richting Azië. Dit keer wordt het 3 weken Taiwan. We vliegen rechtstreeks met KLM. De vlucht gaat pas om 20:45. We worden om 17:00 door vrienden opgepikt om ons naar Schiphol te brengen. We eten samen een hapje voordat we ruim op tijd naar de gate gaan. Tijdens het wachten raken we aan de praat met een Fillipijnse jongen, op weg naar huis. Hij is ook in Taiwan geweest. We praten wat langer, want het vliegtuig heeft een uur vertraging. We vliegen rechtstreeks, dus dat uurtje is te overzien. In het vliegtuig eten we wat, kijk ik Now you see me en Bridget Jones baby, en lukt het me om zowaar 5 minuten te slapen van de 12 uur vliegen. Fred slaapt 5 uurtjes.

We landen rond 5 uur ‘s middags. Vanaf het vliegveld nemen we voor 960 (30 euro) een taxi naar het hotel. We blijven 2 nachten in Taipei Sparkle Bridge Hotel, in het Sanchong District, ten westen van Taipei. Daar droppen we de tassen. Aan de overkant van het hotel zit een restaurant. Lekker dichtbij, gaan we daar een hapje eten. Het is een soort fondue. In een pot met bouillon voeg je zelf groente, en vis of vlees toe. Ze spreken er amper engels, en de kaart is in het chinees, maar het lukt ons om te bestellen. De vrouw van de bediening is heel behulpzaam. Lekker eten, en een leuke ervaring.

Terug in het hotel tijd om te slapen! Na een paar uurtjes slapen word ik weer wakker. Voor mijn gevoel is het 6 uur ‘s ochtends, maar het is pas 12 uur. In de kamer naast ons horen we een luidruchtig meisje. Het lijkt alsof ze vermoord wordt, maar nee aan het gekraak en gepiep van het bed te horen valt het mee. De kamer (of het meisje?) blijkt populair te zijn, want voordat ik weer in slaap val, zijn er nog meer bezoekers. Alleen dit keer met minder lawaai.

Zaterdag 8 april
https://photos.app.goo.gl/hTN3qo9vzxR46iMt7 De temperatuur in Taipei is lekker warm, zo’n 30 graden. Vandaag gaan we wat tempels bezoeken. In China betaal je voor de meeste bezienswaardigheden gelijk entree, hier in Taipei zijn alle tempels gratis. Dat is fijn voor Hollanders die we zijn, dan kunnen we meer geld aan eten uitgeven! We lopen richting het centrum. Eerst met de brug de Tamsui rivier oversteken. De eerste tempel is Xiahai City God Tempel. Een kleine tempel, waar het al druk is met lokale bevolking. Bij een van de goden hier kunnen singles een offer brengen, voor het vinden van een geschikte partner.

https://photos.app.goo.gl/PAr7hTDs1t7yz1xg6

Wel opvallend, we zijn zowel hier als onderweg nog geen een Westerse toerist tegengekomen. We gaan lopend richting de Confucius Tempel. Deze vind ik persoonlijk de mooiste van vandaag. Het is er een stuk rustiger. De gebouwen hebben rijkversierde details.

Vlakbij is de Ba’oan Tempel. Ook hier is het weer een drukte van jewelste. Veel lokale bevolking die offers uitbrengen, met wierook. Hier zijn wel wat toeristen te zien, maar meer uit de bus gestapt van een groepsreis, ook hier weinig backpackers. We lopen door Datong District, van noord naar zuid richting de volgende tempel. Onderweg komen we langs de Nam Kee van Taipei, waar een aantal eenden in de etalage hangen. Eentje van hen zegt dat we hem op moeten eten. Een goed idee, aangezien het lunchtijd is. We krijgen voor 350 TWD de hele eend, die we met z’n tweetjes opeten. Nog best veel, dus voorlopig hoeven we niet meer te eten.https://photos.app.goo.gl/fHG5TfJGgSjQPWBm8

Als we langs het treinstation lopen, halen we alvast de treinkaartjes voor morgen, naar Xincheng. De kaartjes voor de fast train zijn al uitverkocht, dus wordt het de gewone trein. We bezoeken nog een tempel, bij een kleine markt. We komen langs Huashan 1914. Hier is hier een creatieve markt. Een meisje verkoopt etuis. De stof is bedrukt met schilderijen of foto’s die door haar gemaakt zijn. Een heel goed idee, en mooi om te zien. Ik koop iets bij haar, ze doet er nog iets extra’s bij. Heel leuk om te zien wat ze maakt.
We wandelen verder, richting Longshan Tempel. Ook deze tempel wordt drukbezocht, en is net als de vorige tempels prachtig om te zien. We nemen nog een kijkje bij Bopiliao, wat in de lonely planet staat. Alleen is hier weinig te beleven. We nemen de metro terug, richting het hotel.

We eten bij een Japans restaurant. Vannacht was er minder gekraak en gepiep in de kamer naast ons. Maar alsnog de nodige herrie. Gelukkig hebben we inmiddels al een mooi hotel, meer in het centrum voor de laatste dag van de reis.