Ngadi-Chamje

Geplaatst op

Zondag 10 april
Vandaag zijn we lekker vroeg opgestaan, rond kwart over 6. Hup de tassen weer ingepakt en naar het ontbijt. Vandaag een omelet en een pannenkoek met honing. En daarna starten we onze eerste dag van onze trekking. Heerlijk, de trekking is begonnen! We gaan vandaag ongeveer 6 uur lopen. Bij elkaar zo’n 20 kilometer. We hebben links en rechts van ons bergen. En links van ons een kolkende rivier. Na een stukje lopen, gaan we wat hoger de bergen in. We lopen door velden en langs wat huisjes.
Soms zie je hoger op de berg ook huisjes. Daar loopt geen weg naartoe. Wel indrukwekkend, dan moeten ze alles dus naar boven slepen wat ze nodig hebben.

Na 13 kilometer stoppen we om te lunchen. We nemen knoflooksoep. Dat schijnt goed te zijn tegen hoogteziekte. Niet dat we het nu al nodig hebben, maar dan kunnen we het alvast proeven. Smaakt best lekker.
De route na de lunch is eerst een stuk over de weg. Vlak voor het einde komen we langs een waterval (de Chamche Waterval). Aan de overkant is een steile rotswand, met hier een daar een klein boompje. En ineens zien we daar apen lopen. Hoe leuk!

Niet veel verderop zijn we in Chamche, waar we overnachten. Er zijn hier ook andere hikers. Nadat we ons hebben opgefrist en een snel wasje hebben gedaan, bestellen we een koffie. In ieder geval, iets wat daar op lijkt. We slapen op de eerste verdieping. Naast onze kamer staat een paar tafels en stoelen. We maken een praatje met 2 andere hikers, Alexander en Thomas. Ze zijn duits, en wonen allebei in Amsterdam.

Man die een mand aan het vlechten isNa het eten gaan we om ongeveer 9 uur slapen. Nog best een uitdaging. Want ons raam kijkt uit op de hoofdweg. Er is nog behoorlijk wat herrie van auto’s en vrachtwagens die ’s avonds voorbij komen. En de koplampen schijnen recht onze kamer in, door de dunne gordijntjes. En oja, we hebben motjes in de kamer. Dat helpt ook niet. En tegen de tijd dat het verkeer ophoudt, beginnen er honden te blaffen. Maar dat schijnt hier dus wel vaker voor te komen merken we gedurende de rest van de reis. Om een uur of 1 vallen we uiteindelijk alsnog in slaap, maar wel een wat korter nachtje slaap dan we bedacht hadden.