Chamje-Dharpani

Geplaatst op

Maandag 11 april
We staan rond half 7 op, en gaan voor een ontbijt met een Tibetaans brood met kaas, en een omelet. Eenmaal vertrokken lopen we eerst een stukje over de weg, en gaan dan de rivier over. Dat is een mooi stukje! Berg op, berg af met een mooi uitzicht over de kolkende rivier. Rond een uur of 10 komen we langs een hutje, eigenlijk in the middle of nowhere. We stoppen voor een pot thee. Er komen nog andere hikers langs, waaronder 2 duitse meisjes. We hebben ze ook in Bhulbhule gezien en daar kort met ze gepraat. Het zonnetje schijnt al aardig. We genieten van het uitzicht en de thee, terwijl we wat foto’s maken. Na de thee klimmen we weer verder de berg op. Als we weer dalen, komen we langs een stuk met veel bamboe. Met links van ons nog steeds de kolkende rivier beneden ons.


Na nog een stuk klimmen en klauteren komen we weer lager uit, bij de rivier. Dit is een gedeelte met veel kiezels. De rivier is hier ontzettend breed. Langs de rivier zien we dat er veel huizen verwoest zijn. In het regenseizoen zijn hier vaak overstromingen, maar ook landslides. Zo is hier vorig jaar een groot deel van het dorp verwoest. In het dorp stoppen we, omdat we hier een permit moeten regelen. Daarna steken we via een laag bruggetje de rivier over.

Aan de andere kant gaan we de berg weer omhoog. De rest van de route lopen we over de weg. Er was wel een leuker pad, maar die is vorig jaar weggespoelt. Rond half 1 lunchen we. Fred heeft noedels. En ik heb een vegetarische curry met ei en rijst. Het is een enorm bord rijst (genoeg voor de hele week). En als ik heel goed zoek, een paar kleine stukjes groente en ei. Maar ach, het vult de maag.

Na de lunch lopen we ongeveer nog een uurtje. Onderweg komen we een kudde berggeiten tegen. Die klimmen alsof het niks is een steil stukje berg op en af. En vandaag zien we de eerste bergtoppen met sneeuw! Rond 2 uur komen we aan in Dharaphani. Dus inmiddels zitten we op ongeveer 2000 meter hoogte. We hebben hier een kamer met uitzicht over de rivier. Aan de voorkant zit een tuin. Ze hebben er een moestuin en een kippenren. En, in de tuin staan meerdere hennepplanten. Die kennen ze hier blijkbaar ook.

’s Avonds eten we pizza. Eentje met ui en knoflook, en eentje vegetarisch. Heel lekker! Wel jammer dat de ‘dining hall’ echt enorm saai is. Weinig sfeer hier. Dus we hangen wat in de tuin. Daar zien we hoe de eigenaar druk in de weer is met de moestuin. Het is ook een flink stuk tuin, dus dat kost ook aardig wat tijd om te onderhouden.